Fejléc

Új Galériák

 

Dobolás a Szilágyi Gyermekotthonban

...

 

Afrobreakz - Afrika Ünnepe 2011 - Május 15.

...

 

IX. - Dévaványai Dobfesztivál - 2010

...

2010 - 12. JAM-Bory-vár

E-mail Nyomtatás PDF

Olvasóink értékelése: / 6
ElégtelenKitűnő 

Megérkeztek az első cikkek és képek a 12. JAM-Bory-vár fesztiválról!
Íme egy kis ízelitő:

A Bory-várban, a hagyományos, immár 12. Jam-Boryn délután még nem volt nagy a tülekedés. Igaz, a megnyitó még ezután következett, és a koncertek is csak este kezdődtek. A Barboncás bábelőadást azonban élénk érdeklődés kísérte, gyerekek és szüleik követték a fekete kisasszony és a talpraesett cigánylegény kalandjait. Az archaikus mese Bari Károly gyűjtéséből való, aláfestésként pedig a Csenki testvérek keservesei szólaltak meg. Ne tessék persze keserves, súlyos tragédiára gondolni, a bábos Perovics Kiss Ágnes és a zenét, effekteket szolgáltató Szvetnyik Margit mai utalásokkal bőven tarkított szórakoztató történettel nevettette meg gyakran a gyerekeket. Akik azt is megtanulhatták, mi a taps öt fokozata, láthatták, mi mindenre jó, valóságos kis szabadtéri színpaddá varázsolható a tricikli, ráadásul megcsodálhatták Kiss Etele nagyon szépen faragott, ötletes bábjait.

Fent, a 100 oszlopos udvarnál a programfelelős, Szepesi Imre, alias Zöld sürgölődött és várta a The Qualitons együttest, amely a 60-as évek soul és beat zenéjének mai megszólaltatását vállalta fel, korhű hangszerekkel és megjelenéssel. A csapat némi késéssel megérkezett, előtte azonban Kovács Andrásné, Bory Jenő unokája és Zöld hivatalosan is megnyitották a Jam-Boryt. Amíg a zenekar hangolt, addig elkészült a szokásos bólé, előkerültek a sütemények,s ez pillanatok alatt sorba állította az estefele már egyre népesebb közönséget. Közben Arany Gold Zoltán antik bakelit korongjai szóltak a tekerős gramofonról, odébb pedig az Afrobreakz dobkör próbált a késő esti fellépésre. A Vagyóczky szobában a dunaföldvári Eszképműhely Kulturális Egyesület készült a Vészkijárat című kiállítás megnyitójára. Amely amolyan audio-vizuális happening, szó-zene-fény-kép összetett ötvözete.

A vár különböző szintjein és udvarain mindeközben dj-k szolgáltatták a zenét: elf, Kanada Káosz, Zotyka tekerte a bakelitkorongokat. Később a Barabás Lőrinc Eklektric adott koncertet, a 100 oszlopos udvarban. A trombitás zenekarvezető nevét viselő csapat eklektikus városi tánczenét játszik. Végül az Afrobreakz együttes és a Tűzraktér Tűzzsonglőr Társulat produkciója uralta a várat.

2010-05-29 - Afrobreakz - JAM-Bory-vár

Teljes cikk: FMH.hu

Tovább a Képekhez

Egyéb források:

 

Fontos Események

Djembe Oktatás/Education

  • Abdul Aziz - Djembe oktatás | Education
  • Hétfőn és Csütörtökön
    Monday and Thursday